פרוייקטי בדיקות מזון
פרויקט סל מזון בא לבדוק ריכוזי אקטיביות של רדיונוקלאידים שונים במוצרי מזון מגידולים חקלאיים (ירק, פרי, חלב) ובקרקעות מעובדות בישראל, בשנת 2013 ולנסות לראות את פקטורי המעבר של רדיונוקלאידים אלו מהקרקע המעובדת לגידול (מזון).
הרדיונוקלאידים הצפויים להמצא בקרקע הנם בדר"כ רדיונוקלאידים טבעיים המכונים בשם NORM (Natural Occurring Radioactive Materials) שהם Ra-226, Th-232, K-40 וכמו כן הרדיונוקלאיד Cs-137 שמקורו מתקלת צ'רנוביל ( 26/4/1986 ) . K-40 נמצא גם בדוגמאות המזון וחלק משאר הרדיונוקלאידים עשוי להמצא בדוגמאות ובכמויות קטנות יחסית, וזאת עקב מעבר אפשרי לגידול מהקרקע או מחומרי הדישון.
ע"פ הנחיות מה"ס לפרויקט איסוף הדוגמאות נעשה מ- 3 איזורים: 1) צפון הארץ, 2) מרכז 3) דרום. בכל איזור נאספו לפחות 2 סוגי ירק ו- 2 סוגי פרי יחד עם אדמת הגידול שלהם, וכמו כן דוגמת חלב ובלל (מספוא) פרות (במקומות בהם ניתן היה לקבלו). נבדקה גם דוגמת אבקת חלב מיובש (בשיטת ה- Freeze Drying) של חברת תנובה.
הדוגמאות הוכנו בצורה מבוקרת כאשר לכל מדגמי הירק, פרי והחלב הוכנו דוגמאות "טבעיות" (ירק ופרי מרוסקים וטחונים AsIs) וכמו כן הוכנו גם דגמים מיובשים ומרוכזים.
חושב פקטור היבוש לכל סוג של דגם.
בדיקת קמח דגים
בדיקת נוכחות צזיום-137 (Cs-137) וצזיום-134 (Cs-134) בקמח דגים של חב' פיש-לנד ישראל. (קישור)

